Britanija: Sewell podnio ostavku zbog skandala

Sewell, nekadašnji saradnik Tonya Blera, sinoć je zatražio dozvolu da privremeno odsustvuje iz rada Doma lordova dok policija i sam parlament ne istraže njegovo navodno korištenje droge i nedolično seksualno ponašanje

29. jula 2015

Zamjenik predsjednika Doma lordova britanskog parlamenta John Sewell podnio je danas ostavku na tu funkciju nakon što su objavljene fotografije i video snimak na kojima se vidi kako koristi kokain u društvu prostitutki.

Lord Sewell (69) je tim povodom objavio saopćenje u kojem se izvinjava zbog „bola i poniženja“ koje je izazvao. Dodao je i da se nada da će ta njegova odluka da umanji štetu, prenosi BBC.

Sewell, nekadašnji saradnik Tonya Blera, sinoć je zatražio dozvolu da privremeno odsustvuje iz rada Doma lordova dok policija i sam parlament ne istraže njegovo navodno korištenje droge i nedolično seksualno ponašanje.

Po izbijanju skandala, Sewellu je suspendovano članstvo u Laburističkoj partiji te je pozvan da dobrovoljno podnese ostavku na članstvo u Domu lordova prije nego što bude izbačen odatle.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga