Branko Andrić osvaja svet

Prezentacija umetničkih radova Branka Andrića Andrle

05. juna 2015

Prezentacija umetničkih radova Branka Andrića Andrle (1942-2005) i Centra za umetničko i kulturno naučno istraživanje “Branko Andrić” iz Beča održaće se večeras u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine.

Biće organizovana javna diskusija u kojoj će učestvovati njegov sin Branko Andrić, knjižzevnici Slobodan Tišma, Radovan Vlahović i Vladimir Kopicl, kao i filmski kritičar Oto Rajter.

Prezentacija „Branko Andrić osvaja svet“ predstavlja jednog umetnika koji je sam sebe, po neoavangardističkoj tradiciji, nazivao „World’s best artist of today No. 1, Branko Andric“, navodi se u pratećem materijalu.

Branko Andrić Andrla bio je novosadski umetnik, koji je, sem u rodnom gradu, živeo i stvarao i u Beču.

Andrić je bio član umetničke grupe KOD i protagonista novosadske neoavangardne umetničke prakse i scene krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina 20. veka.

Bio je pesnik, muzičar i pisac, slikar i grafičar, a njegovi radovi, od kojih je jedan u kolekciji Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, mogu se pronaći takođe i u kolekciji galerije Albertina u Beču.

Centar za umetničko i kulturno naučno istraživanje “Branko Andrić” iz Beča osnovan je 2013. i pretežno se bavi istraživanjem, negom i distribucijom njegovog umetničkog i kulturnog nasleđa.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga