Brankica Stanković među 100 heroja informisanja

Stanković je uvrštena među 100 heroja širom sveta koji su kroz svoj rad pokazali hrabrost u promovisanju slobode govora, mišljenja i izražavanja

02. maj 2014

Međunarodna organizacija „Reporteri bez granica“ objavila je povodom 3. maja, Dana slobode medija, listu 100 heroja informisanja na kojoj je i novinarka televizije B92, Brankica Stanković.

Kako je saopšteno, Stanković je na listi koja je po prvi put sačinjena, uvrštena među 100 heroja širom sveta koji su kroz svoj rad pokazali hrabrost u promovisanju slobode govora, mišljenja i izražavanja.

„Oni služe za primer jer su stavili svoje ideale u službu opšteg dobra. Heroji informisanja su izvor inspiracije za sve ljude širom sveta koji teže slobodi. Bez njihove opredeljenosti i odlučnosti onih koji su slični njima jednostavno bi bilo nemoguće da se dosegnu veći nivoi slobode“, navodi se u saopštenju.

Na listi se nalaze i Džulijan Asanž, osnivač Vikiliksa kao i Glen Grinvald, novinar koji je radio za Gardijan i koji je pomogao da Edvard Snouden obelodani tajne podatke o masovnom prisluškivanju i elektronskom nadzoru koji su koristile britanske i američke tajne službe.

Lista obuhvata 100 muškaraca i žena, novinara i blogera uzrasta od 25 do 75 godina iz 65 zemalja sveta.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga