Brajović: Toliko zla sebi pravimo, sve vreme radimo na samoizolaciji

"Mi gledamo samo kako da se obračunavamo mržnjom, to nema više nikakvog smisla"

07. avg 2020

Gledamo samo kako da se obračunavamo mržnjom, rekao je glumac Voja Brajović u Danu uživo. „Sve vreme radimo na samoizolaciji, ajde što nas pandemija stavlja u izolaciju, ali zašto mi moramo toliko zla sebi da pravimo“, dodao je on.

„Ono što me najviše boli je samoizolacija, a onda što smo okuženi od naše braće“, kazao je glumac, govoreći u Danu uživo o nagradi „Pavle Vuisić“ koju je nadavno dobio.

Šampioni smo, dodaje on, duže vreme u mržnji.

„Mi gledamo samo kako da se obračunavamo mržnjom, to nema više nikakvog smisla, kako da izađemo iz toga… takmičimo se samo da predstavimo ko nas više mrzi, pa da kažemo koga mi još više mrzimo. To ne znači da treba da zaboravimo sva stradanja koja su bila, ali mi imamo takvu istoriju u kojoj samo množimo neprijatelje“, naveo je Brajović.

Kako je ukazao, put nije da samo „živimo pored“, nego da „živimo sa nekim“.

Brajović je nedavno izabran za dobitnika nagrade „Pavle Vuisić“, za izuzetan doprinos umetnosti glume u domaćem igranom filmu i njemu sličnim medijima – nagrada za životno delo za 2020. godinu. Obrazloženje ovakve odluke predstavljaju brojne prepoznatljive uloge i postojanost i prisustvo na sceni od skoro 50 godina.

O toj nagradi Brajović kaže da ona nosi ime „gromade od ličnosti i jedinstvenog, kreativanog umetnika od samog početka“.

„Svaka njegova uloga je dar svima nama, može se reći da je nešto što se više ne može ponoviti. Nezamenjivo je to što je on dao“, kaže glumac.

„Kada se takva nagrada dobije, to može da znači samo da moje vreme tek prolazi“, dodao je.

Govoreći o problemima sa kojima se susreću umetnici tokom korona krize, Brajović je rekao da umetnik živi da bi radio svoj posao, a sada mu je to onemogućeno.

„To je planitarni problem, ne samo kod nas, taj nedostatak mogućnosti da ljudi rade… baletski igrač, operski pevač, glumac, reditelj… Svi su se okrenuli da što pre rade kafići, da se pune stadioni, kockarnice, a pozorišta? Šta ćemo sa njima? Hvala bogu da se nešto snima, to je hrabro, ali pozoršsna umetnost, scenska, muzička – gde će da nastupaju. Mi smo to ukazali, a država je ta koja treba to da prepozna, ali država se plaši“, dodao je.

(N1, Foto: YouTube screenshot – N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga