- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Božović: Vučiću smetaju svi objektivni mediji, pritisci na zrenjaninsku KTV

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović izjavio je danas da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću smetaju svi objektivni mediji u Srbiji i da vlast ne može da trpi kritiku ni lokalnih medija, koji nemaju široki auditorijum ni sredstva finansiranja i kao poslednji primer pritisaka naveo slučaj zrenjaninske televizije KTV.

„Pritisci na vlasnike, članove porodica, svim metodama pokušavaju da uguše ono zrno slobode koje je ostalo da živi. Aleksandru Vučiću smeta sve od lokalnih do republičkih i kablovskih medija, do svega onoga što građani makar preko interneta mogu da dođu“, rekao je Božović novinarima u Skupštini Srbije.

On je rekao da da u Srbiji nema opozicionih, već samo nekoliko neutralnih medija, među koje je svrtao i KTV.

Božović je rekao da će se DS boriti da se sloboda u Srbiji ne ugasi.

„Borićemo se da se sloboda u Srbiji ne ugasi, pokušaćemo telima da branimo one koje oni fizički ugrožavaju“, rekao je Božović.

On je dodao da su dva najuplašenija „diktatora na svetu“ predsednici Srbije i Turske, Aleksandar Vučić i Redžep Tajip Erdogan.

„Ono što se dešavalo u Turskoj, zatvaranje medija i onih koji drugačije misle – bili su prognani i zatvarani, šikanirani i otpuštani, nešto blaže se dešava u Srbiji, ali će se završiti isto“, rekao je Božović.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!