Božović (DS): Siniša Mali je glavni računovođa Aleksandra Vučića

"Ne postoji više ni iluzija da postoji vlada"

28. maja 2018

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović ocenio je danas da je nebitno ko je kandidat za ministra finansija i da se o svemu pita predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kome će, kako je rekao, Siniša Mali biti glavni računovođa.

„Mali ili bilo ko umesto njega, nevažno je, i ko će sutra biti ministar kulture, vojni, zdravlja ili bilo kog drugog ministarstva, za sve u Srbiji se pita isključivo Aleksandar Vučić. Ne postoji više ni iluzija da postoji vlada, danas se bira glavni računovođa Aleksandra Vučića i njegovog režima“, rekao je Božović u Skupštini Srbije gde se razmatra izbor Malog za ministra finansija.

Božović je kazao i da premijerka Ana Brnabić danas nije iznela tačne navode o dugu Beograda koji je zatekao Mali kada je preuzeo funkciju gradonačenika 2012. godine.

On je negodovao i zbog hvalospeva da se otvaraju radna mesta u Srbiji ističući da su plate koje se daju tim radnicima 220 evra.

Ana Brnabić je inače danas na sednici nekoliko puta spomenula i bivšeg gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa, i u jednom momentu govorila i o njegovim navodnim milionima koje ima, zbog čega je Božović negodovao.

Božović je rekao da nije u redu da se ime Đilasa spominje jer nije prisutan, kao i da su to njegovi lični podaci i da ga takvim izlaganjem izlaže opasnosti.

Predsedavajući je na to rekao da je premijerka iznosila zvanične podatke iz perioda dok je Đilas bio na funkciji gradonačelnika.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga