Božović (DS): Ombudsman Pašalić postao zaštitnik Aleksandra Vulina

"Otimaju imovinu koja pripada vojnim beskućnicima po zakonu"

26. jula 2019

Član Predsedništva Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da je zaštitnik građana Zoran Pašalić kroz preporuke koje je uputio Ministarstvu odbrane postao zaštitnik ministra odbrane Aleksandra Vulina.

„Pašalić je pritužbu vojnih beskućnika Srbije primio u novembru prošle godine. Devet meseci kasnije je konstatovao da je u redu što Ministarstvo odbrane i Aleksandar Vulin krše zakone ove zemlje, otimaju imovinu koja pripada vojnim beskućnicima po zakonu“, navodi se u pisanoj izjavi Božovića.

Božović je kazao da je ombudsman preporučio ista ona rešenja koja je ponudilo Ministarstvo odbrane, umesto da jasno preporuči Ministarstvu da „najhitnije reše stambeno pitanje vojnih beskućnika, dugoročan zakup, trajni smeštaj, što im po zakonu i presudama pripada već 28 godina“.

„Ovom preporukom Pašalić je stao na stranu onih koji žele da izbace porodice vojnih beskućnika na ulicu i zgradu hotela Bristol predaju preduzeću Beograd na vodi bez dinara naknade“, istakao je Božović.

On je kazao da ni ministar Aleksandar Vulin ni ombudsman Zoran Pašalić nisu dali odgovor na pitanje gde je „nestalo preko 100 stanova koje je Beograd dao Vulinu da reši stambena pitanja porodica u Bristolu“.

Zaštitnik građana Zoran Pašalić objavio je u četvrtak preporuke Ministarstvu odbrane povodom rešavanja statusa stanara hotela „Bristol“ u Beogradu, u cilju otklanjanja utvrđenih propusta i sprečavanja sličnih propusta u budućnosti.

(Beta, foto: Medija centar Beograd)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga