- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Bošnjak podnosi ostavku

Gradonačelnik Zrenjanina Ivan Bošnjak danas će podneti ostavku na mesto poslanika u Skupštini Vojvodine zbog nespojivosti dve javne funkcije koje trenutno obavlja.

Bošnjak je uoči predaje ostavke u pisarnici Skupštine Vojvodine rekao agenciji Beta da se opredlio za funkciju gradonačelnika, jer smatra da je njegova slobodna volja da odabere fukciju koju želi.

On je rekao da mu drugostepena odluka Agencije za borbu protiv korupcije, o kojoj se ovih dana mnogo pisalo u medijima, još uvek nije dostavljena, zbog čega ne može da je komentariše i pravno rastumači.

„Ono što piše u zakonu mi je poznato. Zato sam danas overio ostavku u sudu i predsaću je Skupštini Vojvodine“, rekao je Bošnjak, inače poslanik Srpske napredne stranke.

U medijima se pojavila informacija da nakon drugostepene odluke Agencije osoba koja je u sukobu interesa više nama pravo da bira funkciju na kojoj će ostati, već mora da podnese ostavku na mlađu funkciju, što je u Bošnjakovom slučaju mesto gradonačelnika Zrenjanina.

Prema tom tumačenju, Bošnjak je mogao izabrati funkciju na kojoj će ostati nakon prvostepene odluke, ali je on iskoritio pravo na žalbu, koja je nedavno odbijena.

Osim Bošnjaka, u sličnoj situaciji su još dva poslanika u Skupštini Vojvodine, predsednici opštine Apatin Živorad Smiljanić (SPS) i Vrbasa Željko Vidović (DS).

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!