Bošnjačka stranka neće u Krivokapićevu vladu

Istovremeno, mandatar Krivokapić ljubi srspku trobojku sa 4S

18. okt 2020

Glavni odbor Bošnjačke stranke, koji je zasijedao u Rožajama, odlučio je da ne ulazi u novu vladu i ne prihvati poziv mandatara Zdravka Krivokapića.

Kako saznajemo, samo jedan član GO je bio uzdržan.

Antena M prethodno je objavila da je većinsko raspoloženje na Glavnom odboru bilo da ta stranka ne ulazi u novu vladu i ne prihvati poziv Krivokapića.

U zvaničnom saopštenju stranke stoji da je GO razmotrio aktuelnu političku situaciju.

„GO BS je svojom jedinstvenom odlukom, podržao opredjeljenje da BS ostane, kao i do sada, samosvojan i autentičan politički subjekat, predstavnik političkih interesa bošnjačkog naroda i drugih građana.

Bošnjačka stranka ostaje privržena principima demokratije, vladavine prava i demokratskih reformi.

Podržavaćemo sve procese koji su usmjereni evropskim integracijama, prozapadnom putu, snaženju institucija, unapređenju položaja i statusa Bošnjaka, u političkoj, ekonomskoj i socijalnoj sferi.

Bićemo partner svim demokratskim snagama, i iz vlasti i iz opozicije, koje imaju ove ciljeve i podržaćemo sva zakonska rješenja u tom pravcu.

Zbog različitog pristupa i određenih ideoloških razlika sa nekim članicama nove vlasti, oko važnih društvenih pitanja u Crnoj Gori, te odnosa prema manjinskim narodima, kako u nedavnoj prošlosti, tako i sadašnjih političkih programa, Glavni odbor Bošnjačke stranke je odlučio da BS u ovom političkom trenutku, ne treba biti članica buduće vlade“, navode u saopštenju.

Bošnjačka stranka će budno pratiti sva naredna dešavanja i podržavati sve pozitivne i reformske procese.

„Bićemo partneri u svim budućim projektima vlade usmjerenim društvenom i ekonomskom boljitku, kao i svim političkim snagama koje su okrenute dobrobiti građanske, multietničke i evropske Crne Gore“, navode u saopštenju.

Krivokapić se, podsjetimo, sastao u petak sa predsjednikom Bošnjačke stranke Rafetom Husovićem, sa kojim je vodio pregovore o učešću manjinskih partija u novoj vlasti.

Husović je ranije izjavio da se na ovim izborima desila promjena na političkoj sceni u Crnoj Gori, koju oni kao ozbiljna politička stranka poštuju.

„Podržavajući izbornu volju građana, poslanici Bošnjačke stranke su glasali za izbor Alekse Bečića za predsjednika Skupštine. Takođe, naša podrška biće neupitna i kada je riječ o izboru skupštinskih tijela. Na taj način, doprinijećemo da Skupština bude istinski dom demokratije, a mi ćemo se kao konstruktivna opozicija potruditi da utičemo na političke procese koji će se odvijati u Skupštini“, naveo je ranije Husović.

Na današnjoj sjednici GO je na prijedlog predsjednika Rafeta Husovića za novog potpredsjednika stranke izabran Jasmin Ćorović, kao i novi članovi GO.

Mandatar Krivokapić ljubi trobojku sa 4S

Koliko god da sada zvanični mandatar Zdravko Krivokapić za sastav nove vlade tvrdi da ima ulogu da pomiri Crnu Goru, njegovi sve češći istupi u javnosti govore suprotno.

U posljednjem videu, koji je objavljen na društvenim mrežama vidi se Krivokapić, koji prilkom posjete nikšićkoj Župi ljubi zastavu – trobojku sa 4S.

Krivokapić je, između ostalog, pričao da ne treba slaviti Dan pobjede 9. maj, da je Crna Gora sprska država, a osuđeni terorista Nikola Kavaja simbol otpora…

Nečuveni i skandalozni postupci mandatara Krivokapića.

(Antena M/CdM)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Vizura i cenzura
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga