Borko Stefanović: Političari nisu preuzeli proteste, to je režimski spin

"Režim je načet i uplašen, rejting je počeo da pada, a opozicija je ujedinjena"

23. mar 2019

Lider Levice Srbije i jedan od lidera Saveza za Srbiju Borko Stefanović kazao je danas da „političari nisu preuzeli proteste ‘Jedan od pet miliona’ i da je to režimski spin“.

Stefanović je u intervjuu za list „Blic“ kazao da su protesti „građanski i politički“ i da političari „nisu preuzeli niti pučirali proteste“.

„Nismo bili tu više ili manje, nego svih prethodnih vikenda“, rekao je Stefanović za „Blic“ i dodao da je to „režimski spin“.

On je kazao da je takva tvrdnja „opasna i netačna i da su takvi stavovi štetni jer moraju sačuvati jedinstvo iako među njima postoje razlike“ i dodao da, ko na tim razlikama insistira, „ne vidi pravi problem koji je ispred nas“.

„Režim je načet i uplašen, rejting je počeo da pada, a opozicija je ujedinjena sa narodom. Dokazali smo da Vučić nije hrabar da izađe pred narod, a jeste da hapsi decu“, rekao je Stefanović i dodao da „neko ko bazira vladavinu na tome, vrlo brzo završi na smetlištu istorije“.

Govoreći o upadu u zgradu Radio-televizije Srbije, Stefanović je kazao da „kada je video da masa ulazi u RTS da je prvo pomislio da je očekivano zbog prorežimske uređivačke politike Informativnog programa RTS, ali da moraju sve da učine da se sačuvaju bilo kakvog nasilja i rušenja imovine“.

„Kada vas neko preko tri meseca ignoriše, a više od sedam godina promoviše isključivo vladajuću stranku, zaista smatram da je jasno da su isključivo oni odgovorni bez obzira na spin o testerama, kojim oni pokušavaju da se operu od odgovornosti“, kazao je Stefanović i dodao da „nije Bujošević ovde žrtva, već istina“.

On je kazao da lider Dveri Boško Obradović nije postao „kolovođa već da je on jedan od pet miliona“ i dodao da je to „podmetačina režima“ jer je Obradović „laka meta“.

Stefanović je kazao komentarišući presudu bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću da „niko ne može u ime Saveza da kaže stav o tome i da, što se njega lično, tiče smatra da svako ko je počinio zločin i to se dokaže, treba da odgovara“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga