Borko Stefanović: Napadači na mene često su viđani na skupovima SNS

"Očigledna je namera da se oni zaštite"

13. dec 2018

Lider Levice Srbije Borko Stefanović otkrio je danas identitet uhapšenih zbog napada na njega u Kruševcu.

Stefanović je novinarima u Beogradu rekao da su to Danijel Gmijović, Marko Živković i Marko Šaponjić, za koga je kazao da je bio pripadnik Žandarmerije do 2008. godine.

„Oni su označavani do sada inicijalima, očigledna je namera da se oni zaštite“, ocenio je Stefanović i dodao da ne tvrdi da su oni krivi pre no što se završi krivični postupak.

Pokazao je fotografije uhapšenih, za koje tvrdi da su u „poslovnim, poluposlovnim i privatnim vezama s Goranom Makragićem, biznismenom iz Kruševca, s upravnikom Kazneno-popravnog doma Ivanom Mijailovićem i s radnikom Gradske uprave u Kruševcu Sašom Delićem“.

Cela ova ekipa su ljudi koji su često viđani na skupovima Srpske napredne stranke (SNS) po Srbiji, neki su se i slikali. Bili i u Zaječaru i drugim mestima, uvek gde je bilo neko nasilje“, kazao je Stefanović.

Stefanović je dodao da su lideri Saveza za Srbiju smatrali da su dužni da objave identitet osumnjičenih.

„Smatrali smo da je neophodno u svetlu bujanja nasilja da pokažemo da znamo ko su i šta rade, i nema nikakve potrebe da neko krije identite“, rekao je on.

Po Stefanovićevim rečima odbrana uhapšenih će ići na to da taj napad okarakterišu kao nasilničko ponašanje, a ne kao pokušaj ubistva, a njihovi branioci već govore da će se slučaj brzo završiti i da će se „nagoditi“.

„Očekujemo da tužilaštvo nastavi svoj posao i da ne podleže pritiscima, kao i policija. Naš cilj je i zahtevamo da se nađu nalogodavci napada“, rekao je Stefanović.

Dodao je i da su uhapšeni dali iskaz da su „samo šetali, valjda brali cveće, a mi smo se iz Saveza koškali među sobom, onda su oni došli da vide šta radimo, pa je ispalo da smo još mi njih napali“.

Predsednik Levice Srbije i jedan od lidera Saveza za Srbiju Borko Stefanović fizički je napadnut 23. novembra u Kruševcu uoči tribine tog opozicionog bloka, a povređena su još dva člana Levice Srbije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga