Borko Stefanović: Nije bilo nasilja ispred Gradske kuće

Predstavnici Saveza za Srbiju okružili su danas i ulaz u zgradu REM-a ogradom koju su doneli sa gradilišta

04. apr 2019

Jedan od lidera Saveza za Srbiju i odbornik u Skupštini grada Borko Stefanović izjavio je danas da nije bilo nikakvog nasilja ispred Gradske kuće, gde su došli da traže sastanak sa gradonačelnikom Zoranom Radojičićem i smenu zamenika gradonačelnika Gorana Vesića.

„Sve vreme smo bili potpuno mirni ispred Gradske kuće i nikakvog nasilja nije bilo“, napisao je Stefanović na društvenoj mreži Tviter.

On je naveo i da nisu pokušali na silu da uđu već da su predali zahteve i „zvali gradonačelnika“.

„Sa druge strane su instruirane pripadnice SNS vređale, udarale i lažno padale u nesvest, iako ih niko nije pipnuo“, napisao je Stefanović.(

Predstavnici Saveza za Srbiju (SzS) okružili su danas ulaz u zgradu REM-a ogradom koju su doneli sa gradilišta u Kolarčevoj ulici navodeći da je potrebno rekontruisati REM, a ne Beograd.

„Ovo je novo gradilište. Potrebna je rekonstrukcija REM-a jer je davno propao i uništen i jer dozvoljava nenormalni nasilnički obračun režima sa neistomišljenicima, a simbol toga je Pink“, rekao je lider Dveri Boško Obradović, sa kojim su došli Nikola Jovanović, Janko Veselinović i Marko Bastać.

Prema rečima Obradovića, gradilištem u centru grada režim želi da zatvori plato ispred Filozofskog fakulteta odakle počinju protestne šetnje „Jedan od pet miliona“ i zabrani protest.

On je dodao da će oduzimanje nacionalne frekvencije TV Pinku i krivično gonjenje vlasnika te televizije Željka Mitrovića, „zbog kriminala, zločina, korupcije“, biti simbol političkih promena.

Prema njegovim rečima, TV Pink je privatna televizija ali je nacionalna frekvencija javno dobro i pripada građanima.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga