Borislav Novaković: Tužio me Andrej Vučić

"Što reče Duško Radović: 'I to mi je hvala, za sve što sam iz pristojnosti prećutao'"

31. avg 2019

Poverenik Narodne stranke za Vojvodinu Borislav Novaković objavio je na svom Fejsbuk nalogu da ga je zbog vređanja ugleda tužio brat predsednika Srbije Andrej Vučić.

Od bivšeg gradonačelnika Novog Sada traži se naknada nematerijalne štete, a vrednost predmeta spora je 500.000 dinara. Vučić je tužio Novakovića zbog intervjua koji je u septembru prošle godine dao za Danas, a u kom navodi kako „Andrej Vučić bez ikakvih formalnopravnih ovlašćenja odlučuje o pokrajinskom budžetu“, i u kojem ga optužuje da se po njegovom nalogu ruši bašta „Centar kafea“ u Vrbasu.

Podsetimo, Novaković je bio priveden prošle godine, jer se protivio uklanjanju ovog objekta u Vrbasu, čiji je neformalni suvlasnik, prema pisanju medija, Ognjen Vujičić, član Narodne stranke. Osim poverenika Narodne stranke za Vojvodinu, tada je privedeno još sedam osoba.

Kako se navodi u tužbi koju je Novaković objavio na društvenim mrežama, tužilac je naveo da „nikada nije na bilo koji način, posredno ili neposredno uticao na donošenje bilo koje odluke kod bilo kog funkcionera u državnom aparatu Vojvodine“.

Istina je, navodi se, jedino da je Andrej Vučić član Srpske napredne stranke, i da je u tom svojstvu posećivao određene događaje. Navodi se kako je objavljivanje ovih navoda Borislava Novakovića kod Andreja Vučića izazvalo neprijatnosti i nelagodu, da je morao da objašnjava kolegama, prijateljima, porodici i članovima stranke da to nije istina, ali i da je to dovelo do pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja.

Novaković je na svom profilu napisao da će na sud otići u sredu, 4. septembra. Kako je napisao na Fejsbuku, tvrdio je „samo ono što i ptice na grani znaju“, odnosno da je brat predsednika Aleksandra Vučića „faktički donosilac svih bitnih odluka“ u Novom Sadu i Vojvodini.

„Što reče Duško Radović: ‘I to mi je hvala, za sve što sam iz pristojnosti prećutao'“, zaključio je Novaković.

(021)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga