Borislav Novaković napušta DS, pridružuje se Jeremiću

"DS potpuno izgubio misiju"

26. feb 2017

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Borislav Novaković rekao je danas agenciji Beta da je odlučio da napusti tu stranku i da „svu svoju energiju i kapacitete stavi na raspolaganje predsedničkom kandidatu Vuku Jeremiću“.

Novaković, koji je bio šef poslaničke grupe DS u Skupštini Vojvodine i član Glavnog odbora stranke iz Novog Sada, rekao je da je o svojoj odluci danas obavestio stranku.

Obrazlažući odluku, Novaković je za Betu rekao da je „DS potpuno izgubio misiju“ i da više ne baštini ni jednu ideju koja može da „animira, motiviše i pokrene narod“ ali da je „sve kulminiralo“ kada je DS pokazala „ignorantski odnos“ prema Vuku Jeremiću kao kandidatu za predsednika Srbije.

„Sve je to kulminiralo prilikom izbora i odabira kandidata za predsednika kog će podržati DS kada je gajen jedan ignorantski odnos prema Vuku Jeremiću i tog trenutka ja sam video da u okrilju i unutar DS ne mogu dalje raditi“, rekao je Novaković.

Novaković je dodao da će „svu svoju energiju i sve svoje kapacitete staviti na rasoplaganje Jeremiću „jer veruje da je u ovom trenutku jedino on „sposoban kao opozicioni kandidat da uđe drugi krug, a kada uđe u drugi krug da pobedi Aleksandra Vučića“.

Prema njegovim rečima, Jeremić je u svojoj politici „uskladio građansku i nacionalnu komponentu“ i pokazuje sposobnost da „Srbiju kao državu udalji od ambisa u koji ga neprestano vodi politika Aleksandra Vučića“.

Zbog neslaganja sa odlukom da DS na predsedničkim izborima podrži zaštitnika građana Sašu Jankovića, stranku je početkom februara napustio i bivši internacionalni sekretar Vladimir Todorić. Novaković se takođe zalagao da DS podrži Jeremića, ali je tada izjavio da ipak ostaje u stranci i da će poštovati odluku većine.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga