Bolnica: Bez propusta u slučaju prijave otmice bebe

Jolanka Kapoš sumnja u smrt muške bebe i tvrdi da joj je ona oteta iz porodilišta

06. nov 2014

Republička zdravstvena inspekcija zaključila je da nije bilo stručnog ni administrativnog propusta u zrenjaninskoj bolnici u slučaju Jolanke Kapoš iz Boke koja sumnja da joj je dete oteto iz porodilišta 1996. godine.

Kapošova, koja je imala blizanačku trudnoću i koja se porodila 30. decembra 1996. godine, sumnja u smrt muške bebe i tvrdi da joj je ona oteta iz porodilišta, zbog čega je zajedno sa suprugom podnela predstavku Zdravstvenoj inspekciji.

Kako je saopštila zrenjaninska bolnica, Republička zdravstvena inspekcija je nakon uvida u kompletnu medicinsku dokumentaciju i evidenciju prevremenog porođaja zaključila da nije došlo do propusta.

Kako se navodi, medicinska dokumentacija sadrži istoriju bolesti, Knjigu evidencije prijema i otpusta, Protokol porođaja, Neonatološki protokol, Prijavu rođenja, Prijavu smrti, Potvrdu o smrti, Uput za prosekturu Odeljenju patologije, Obdukcioni zapisnik, Izveštaj o izvršenoj obdukciji, Protokol obdukovanih i Matičnu knjigu umrlih.

„Podnosilac predstavke, Jolanka Kapoš, dostavila je Zdravstvenoj inspekciji Otpusnu listu sa koje su podaci u potpunosti identični s pregledanom medicinskom dokumentacijom“, navodi se u saopštenju Opšte bolnice.

Jolanka i njen suprug posumnjali su da je njihovo muško dete, umrlo decembra 1996. godine neposredno posle rođenja, zapravo živo nakon poziva koji je za njega stigao iz vojnog odseka.

Oni tvrde da im u bolnici nisu dali umrlicu, niti dozvolili ocu da vidi telo umrle bebe i sumnjaju da im je beba oteta.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga