Bolja saradnja Umbrije i Vojvodine

Saradnja u oblastima poljoprivrede, obnovljivih izvora energije, prehrambenoj industriji, kulturi i oblasti socijalnih usluga

25. jul 2013

Delegacija Vojvodine, koju predvodi pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Branislav Bugarski, u poseti je Peruđi, glavnom gradu Umbrije, gde sa predstavnicima ove italijanske regije razgovara o unapređenju saradnje između ove dve regije.

Razgovara se o saradnji u poljoprivredi, obnovljivim izvorima enegije, prehrambenoj industriji, kulturi i u oblasti socijalnih usluga.

“Nismo u potpunosti iskoristili sve mogućnosti koje su nam se ukazale potpisivanjem Protokola o saradnji Umbrije i Vojvodine 2006. godine. Potrebno je da intenziviramo odnose, da što više komuniciramo i povezujemo ljude. Svakako da postoje potencijali za saradnju u poljoprivredi, obnovljivim izvorima energije, ali i u kulturi i oblasti socijalnih usluga”, izjavio je Bugarski.

Domaćini su pozvali stručnjake iz Vojvodine na edukaciju i usavršavanje u hotelijerstvu, gastronomiji i turizmu, a tema razgovora je bila i bratimljenje starog grada-tvrđave u Umbriji (Cita di Castello) i zainteresovanih vojvođanskih gradova i opština, naročito Sremskih Karlovaca i Sombora.

Bugarski je razgovarao sa gradskim sekretarom za kulturu Andreom Ćernikijem (Andrea Cernicchi). Umbrija je pozvala Vojvodinu da se uključi u projekat kojim se Peruđa kandiduje za evropsku prestonicu kulture 2019, što bi omogućilo predstavljanje kulturnih, privrednih i turističkih potencijala Vojvodine, na leto 2014. godine u Peruđi. Razgovarano je i o reaktivaciji manifestacije Umbria jazz festival u Novom Sadu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga