Bojan Pajtić ponovo predsednik Izvršnog veća Vojvodine

Dosadašnji predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izabran je večeras ponovo na tu funkciju, pošto je za njeg…

16. jul 2008

Izvršno veće VojvodineDosadašnji predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izabran je večeras ponovo na tu funkciju, pošto je za njega glasalo 86 od ukupno 120 poslanika u Skupštini Vojvodine.
Pajtić koji je i potpredsednik Demokratske stranke, rekao je u ekspozeu da je zadovoljan dosadašnjim radom Izvršnog veća i ocenio da su taj rad podržali i građani na izborima.
On je najavio jačanje vojvođanske privrede i poljoprivrede, otvaranje novih radnih mesta i zapošljavanje građana, povećanje kapitalnih ulaganja i efikasnu i svima dostupnu zdravstvenu zaštitu u Vojvodini.
Prema njegovim rečima, nova pokrajinska vlada učvrstiće položaj Vojvodine, unaprediće njenu autonomiju, raspolagaće svojim novcem i imovinom, radiće na razvoju lokalne samouprave i na stvaranju Vojvodine kao razvijene evropske regije.
Pokrajinski poslanici nastavili su rad raspravom o Pajtićevom ekspozeu, kao i o njegovom predlogu novog saziva Izvršnog veća Vojvodine koje će imati 17 sekretarijata.
Po tom predlogu, potpredsednik i pokrajinski sekretar za informisanje biće Ana Tomanova Makanova (DS), dok će potpredsednik i pokrajinski sekretar za privredu biti Ištvan Pastor (SVM).
Potpredsednik i pokrajinski sekretar za lokalnu samoupravu u pokrajinskoj vladi biće Jan Sabo (G17 plus), dok će potpredsedničku funkciju obavljati i Dušan Jakovljev (LSV).
Sekretar za poljoprivredu biće Danijel Petrović (LSV), za obrazovanje Zoltan Jegeš (SVM), za kulturu Milorad Đurić (DS), za zdravstvo Atila Čengeri (DS), za finansije Jovica Đukić i dok će sektor uprave, propisa i nacionalnih manjina voditi Tamaš Korhec (SVM).
Novi vojvođanski sekretar za regionalnu i međunarodnu saradnju biće Jadranka Beljan – Balaban (G17 plus), za demografiju i brigu o porodici Novka Mojić (DS), za arhitekturu Dušanka Sremački (DS), za nauku i tehnološki razvoj Dragoslav Petrović i za energetiku i mineralne sirovine Radoslav Striković (SPS).
Sekretar za sport i omladinu biće Modest Dulić (DS), za rad i zapošljavanje Miroslav Vasin i za zaštitu životne sredine Slobodan Puzović (DS).
Ranije danas, pokrajinski poslanici izabrali su Šandora Egerešija (SVM) za novog predsednika vojvođanskog parlamenta, kao i Branislavu Belić (SPS-PUPS), Maju Sedlarević (LSV), Igora Mirovića (SRS), Martina Zloha (DS), Sinišu Lazića (DS) i Branimira Mitrovića (G17 plus) na potpredsedničke funkcije.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga