Bojan Kostreš: Tenkovima i avionima se ne brane reke

"Nabavljamo avione i tenkove, najavljuju se i raketni štitovi, a nemamo ledolomce"

21. jan 2017

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš oštro je danas kritikovao nadležne državne organe i rekao da se problem nedostatka dovoljnog broja ledolomaca i pojava leda na rekama ne rešava zimi i u mesecima kada se isti očekuje.

„Tako da su najave ministara u Vladi Srbije Zorane Mihajlović i Branislava Nedimovića da će u 2017. godini započeti rešavanje nepovoljne situacije zakasnele. Šteta koja je ovih dana načinjena na Dunavu tek će se utvrditi, ali je sasvim sigurno da će biti velika. Nabavljamo avione i tenkove, najavljuju se i raketni štitovi, a nemamo ledolomce. Krajnje je vreme da se promene prioriteti“, naveo je Kostreš u saopštenju za javnost.

On je podsetio da je do devedesetih godina prošlog veka Vojvodina imala ingerencije u ovoj oblasti i optužio državu da je dopustila da u privatizacionim postupcima propadnu preduzeća koja su se bavila ovom oblašću, a ledolomci budu havarisani.

“Sada je još jasnije da je trka u naoružanju koju vode Srbija i Hrvatska nepotrebna, a da je preka potreba obe države nabavka plovila koja razbijaju led. Obe države su ovih dana u pomoć pozvale ledolomce iz Mađarske. Naravno, ti ledolomci nisu jeftini. Ukupna računica će biti izvedena posle razbijanja leda, verovatno u februaru, ali je sasvim jasno da će posao biti skup“, kazao je Kostreš.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga