Bojan Kostreš: Nova obećanja stižu, a Zrenjanin i dalje nema pijaću vodu

"Koliko će novi kredit koštati građane Zrenjanina"

24. okt 2018

Predsednik Gradskog odbora Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Zrenjaninu Bojan Kostreš ocenio je danas da je izvinjenje koje je premijerka Srbije Ana Brnabić uputila građanima Zrenjanina zbog nerešenog problema sa pijaćom vodom u tom gradu, „signal da se malo toga uradilo“ na pronalaženju rešenja.

Kostreš je u pisanoj izjavi podsetio da je Ana Brnabić 30. januara izjavila da je „Zrenjanin na korak od dobijanja pijaće vode“.

„Posle izjave premijerke Brnabić, Zrenjaninci mogu samo da nagađaju koliko je dugačak taj korak. Građani su, sem izvinjenja, dobili i informaciju da se Vlada interesuje za potencijalnu cenu postrojenja i iznos kredita koji bi morao da se podigne u svrhu realizacije kupovine“, upozorio je Kostreš.

On je postavio pitanje „ko će plaćati taj kredit i koliko će to koštati građane Zrenjanina„.

„Ako je verovati naprednjačkoj vlasti, trebalo je da građani već odavno imaju zdravu pijaću vodu, koja neće poskupeti ‘ni jednu jedinu paru’, jer će problem biti rešen na državnom nivou“, dodao je Kostreš.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je juče u Novom Sadu da „ne očekuje tužbu vlasnika zbog fabrike vode koja još uvek nije proradila u Zrenjaninu“ i izvinila se građanima što problem još uvek nije rešen iako je njen kabinet preuzeo na sebe obavezu rešavanja.

Brnabić je kazala da je dugo trajala procena vrednosti same fabrike vode u Zrenjaninu.

„Sada kada imamo procenu mi smo želeli ponovo da pregovaramo, i sa vlasnikom, i sa bankom koja je kreditirala. Očekujem da uskoro bude urađen i probni rad, da bi znali tačno šta kupujemo“, kazala je ona.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Mali šef
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga