Bojan Kostreš kandidat LSV-a za gradonačelnika Zrenjanina

Prosečan račun za ručak "naprednih" funkcionera u Zrenjaninu prelazio je 80.000 dinara

11. apr 2016

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) spremna je da preuzme odgovornost za upravljanje Zrenjaninom, a posle 24. aprila Bojan Kostreš će biti gradonačelnik, poručeno je večeras sa konvencije Lige socijaldemokrata Vojvodine u Zrenjaninu.

Predsednik LSV Nenad Čanak rekao je da je Zrenjanin od industrijskog centra došao do toga da se spominje samo po poljoprivredi, i rekao da to mora da se promeni, a upravo Bojan Kostreš je taj koji zna, ume i hoće to da uradi.

“Ti si najbolji gradonačelnik koga Zrenjanin ovog trenutka može da ima”, rekao je Nenad Čanak Bojanu Kostrešu.

Kostreš je kritikovao aktuelnu situaciju u gradu i rekao da se broj funkcionera povećao, da su se promenila tri gradonačelnika, osnovana su dva nova javna preduzeća, a direktori su smenjivani bar jednom po svakom preduzeću.

“Službenim vozilima se prelazilo 1.800 kilometara dnevno, što je razdaljina kao odavde do Minhena, a prosečan račun za ručak naprednih funkcionera prelazio je 80.000 dinara, što je više od dve prosečne plate u Srbiji”, naveo je Kostreš.

Potpredsednik LSV Branislav Bogaroški je upitao kako je moguće da ima novca za gubitaška preduzeća, a za subvencije paorima nema.

Članica Predsedništva LSV Maja Sedlarević je kazala da je Vojvodina neisplaćivanjem ustavom zagarantovanih 7 procenata budžeta zakinuta za dve milijarde evra dodajući da je za samo delić tog novca mogla biti izgrađena fabrika vode u Zrenjaninu.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Opus
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga