Bogatstvo različitosti – šansa za turizam Vojvodine

Skorenovac, Bezdan, Belo Blato, Bački Monoštor, Čortanovci i Tavankut

02. mar 2014

Dvadeset i šest nacionalnih zajednica, koje žive u Vojvodini, čine originalnu turističku ponudu ove pokrajine, izjavio je vojvođanski sekretar za privredu Miroslav Vasin.

Vasin je u okviru Međunarodnog sajma turizma u Budimpešti rekao da je to razlog zašto se Vojvodina na tom sajmu predstavlja kroz projekat „Bogatstvo različitosti“, preneo je Biro za informisanje Vlade Vojvodine.

Kroz „Bogatstvo različitosti“ predstavila su se sela koja promovišu svoju tradiciju, gastronomiju, muziku i folklor. Posetioci sajma mogli su da vide tradicionalne nošnje i upoznaju se sa muzikom i folklorom odabranih sela: Skorenovac, Bezdan, Belo Blato, Bački Monoštor, Čortanovci i Tavankut.

Budimpeštanski međunarodni sajam turizma je najveći sajam turizma u Mađarskoj.

Vojvodina se na njemu predstavila i kroz manifestaciju „Dani ludaje“ (bundeve), koja se tradicionalno održava u Kikindi.

Zamenik pokrajinskog sekretara za privredu Balint Juhas rekao je da saradnja sa Mađarskom iz godine u godinu napreduje i naveo da je spoljnotrgovinska razmena Vojvodine sa Mađarskom u 2013. godini iznosila više od 500 miliona američkih dolara.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga