Bogaroški: Vojvodini prihod od privatizacije kombinata

Zakonom o privatizaciji ta sredstva pripadaju Vojvodini

27. jan 2013

Potpredsednik Lige socijaldemokrata (LSV) Branislav Bogaroški izjavio je danas da Vojvodina ne sme biti oštećena za prihod od privatizacije poljoprivrednih kombinata u toj pokrajini.

Bogaroški je pozvao Vladu Srbije, “a pogotovo pokrajinsku administraciju”, da ne dozvole da Vojvodina bude oštećena za prihod od najavljene privatizacije šest poljoprivrednih kombinata.

On je naveo da je ministar poljoprivrede Goran Knežević rekao da Vojvodini neće pripasti 50 odsto prihoda od privatizacije poljoprivrednih gazdinstava, jer su ona već jednom bila predmet privatizacije.

“Zakonom o privatizaciji, međutim, ta sredstva pripadaju Vojvodini. Bez obzira što kombinate privatizuje firma koju će zajednički napraviti Al Dahra iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Vlada Srbije”, poručio je Bogaroški.

On je upitao zašto je pokrajinska administracija izostavljena iz konsultacija prilikom sklapanja predugovora sa Al Dahrom.

“Ministar Knežević je potvrdio da je moguće da između nekih poverilaca u poljoprivrednim preduzećima koja su predmet prodaje i nedavno ugašena Razvojna Banka Vojvodine. Znači li to da je zato RBV likvidirana?”, kazao je Bogaroški.

Upitao je i zašto se vojvođanskim paorima ne omogući da uđu u ravnopravnu utakmicu za prodaju, odnosno zakup tog poljoprivrednog zemljišta, kao i šta će biti sa zaposlenima u tim poljoprivrednim kombinatima.

“Očekujemo da će pokrajinska administracija insistirati da dobije te odgovore i predoči ih poslanicima u Skupštini Vojvodine”, naveo je Bogaroški, koji je i šef poslaničke grupe LSV u pokrajinskom parlamentu.

(Autonomija)

 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga