Bogaroški: Više od 5.000 hektara u Vojvodini pod sistemima za navodnjavanje

Veliko interesovanje i za plasteničku proizvodnju

29. jula 2015

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu i vodoprivredu Branislav Bogaroški izjavio je danas da će ove godine više od pet hiljada hektara oranica u Vojvodini biti pokriveno sistemom za navodnjavanje.

Bogaroški je danas potpisao ugovore sa vojvođanskim poljoprivrednicima, koji su dobili bespovratna sredstva na konkursima za navodnjavanje i za plasteničku proizvodnju, ukupne vrednosti 230 miliona dinara.

On je objasnio da će realizacijom potpisanih ugovora, novih 1.500 hektara oranica biti pod sistemom za navodnjavanje i dodao da je ukupna vrednost ove investicije veća od 200 miliona dinara, od čega je Pokrajina obezbedila 80 miliona.

Bogaroški je precizirao da je pokrajina ove godine plasirala više od 180 miliona dinara u navodnjavanje, a na raspolaganju ima još oko 70 miliona dinara, čime će biti ostvaren plan da ove godine više od pet hiljada hektara oranica bude pokriveno sistemom za navodnjavanje.

Podsetio je da resorni sekretarijat subvencioniše sisteme za navodnjavanje registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima.

On je rekao da je veliko interesovanje bilo i za plastenički proizvodnju i precizirao da će uz nova ulaganja biti podignuto više od devet hiljada kvadratnih metara plastenika.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga