Bogaroški: Pokrajina stabilni investitor za seoske vodovode

Umesto 200 miliona dinara uloženo 350 miliona dinara

27. nov 2015

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Branislav Bogaroški izjavio je danas da je taj sekretarijat trenutno jedini stabilni investitor u vodovod i kanalizaciju u seoskim sredinama i da je u 2015. godini postignut dobar rezultat kad je u pitanju njihova izgradnja.

„Umesto 200 miliona dinara, koliko smo do sada godišnje ulagali u vodovode, ove godine smo u prilici da uložimo 350 miliona dinara. Ugovori vredni 200 miliona potpisani su početkom godine, a danas je potpisano novih 27 u vrednosti od 150 miliona“, rekao je Bogaroški na potpisivanju ugovora.

Prema njegovim rečima, to povećanje sredstava je posledica dobre naplate vodnih naknada u 2015. godini.

„To pokazuje da, kada se opredele namenska sredstva, kada postoji volja da bude dobre fiskalne discipline, onda postoji način da se pomogne onima koji su dali pare za poreze, odnosno vodne naknade i da se novac vrati u sredine odakle je i došao“, naglasio je Bogaroški.

Bespovratna sredstva od 150 miliona dinara dodeljena su danas na osnovu konkursa za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini u Vojvodini, a osnovni cilj je obezbeđenje čiste pijaće vode za potrebe domaćinstva.

Bogaroški je dodao da je pokrivenost vodovodima u Vojvodini solidna, a da je ostalo da se više fokusira na prečistače otpadnih voda i na izgradnju kanalizacije.

„Tu nam je situacija nedopustivo loša i ne priliči ni Vojvodini, ni 21. veku, da 70 odsto naseljenih mesta bude bez kanalizacionog priključka“, dodao je Bogaroški.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga