- Autonomija - https://www.autonomija.info -

Bogaroški: Nekim pokrajinskim poslanicima kampanja važnija od Vojvodine

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški izjavio je danas da je “neshvatljivo” da je pojedinim pokrajinskim poslanicima ili celim poslaničkim grupama važnija izborna kampanja nego zaštita interesa građana Vojvodine.

Bugarski je za Radio-televiziju Vojvodine rekao da inicijativa njegove Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) za održavanje hitne sednice pokrajinskog parlamenta o državnom poljoprivrednom zemljištu nije dobila potrebnu podršku poslanika.

„Rezultate nije dao ni razgovor šefova poslaničkih grupa (vladajuće koalicije) LSV-a, Demokratske stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, a zaključak Vlade Srbije je dao rok za prijavu uzurpirane zemlje do 1. maja, tako da svakim danom koji protekne, sednica gubi smisao“, kazao je Bogaroški.

Ocenio je da bi odgovorni političari morali da budu spremni da se odazovu sednici, iako znaju da im je poslednja u mandatu.

Odbor za poljoprivredu Skupštine Vojvodine zatražio je ranije od Vlade Srbije da povuče zaključak od 11. marta, kojim se uzurpatorima državne poljoprivredne zemlje daje rok do početka maja da prijave površinu zemlje koju obrađuju i za nju plate prosečnu cenu.

Odbor je, između ostalog, tražio od resornog ministarstva da izradi novo zakonsko rešenje.

Pokrajinska vlada je usvojila takve zaključke i uputila ih Skupštini Vojvodine, ne precizirajući da li se traži sazivanje hitne sednice.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!