Bogaroški: Mirović delima da pokaže brigu za Vojvodinu

"Dok se grade beogradske fontane i gondole, vojvođanske opštine muku muče sa kanalizacijom i vodom za piće"

03. juna 2019

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas pokrajinskog premijera Igora Mirovića da svoju verbalnu brigu za Vojvodinu dokaže delima, a za početak tako što će se izboriti za donošenje zakona o finansiranju nadležnosti pokrajine.

Reagujući na Mirovićevu izjavu da je „njegov tim izbio LSV iz ruku monopol nad brigom o Vojvodini“, potpredsednik Lige Branislav Bogaroški naveo je u saopštenju da je “od vatrenog radikalskog borca za ukidanje autonomije Vojvodine, Igor Mirović stigao do toga da pokušava verbalno u javnosti da se sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine nadmeće u brizi za Vojvodinu”.

“Nažalost, stvarno stanje u Vojvodini demantuje Igora Mirovića. Dok on govori o Svetozaru Miletiću, ovogodišnji budžet Vojvodine iznosi 74,4 a budžet Grada Beograda 123 milijarde dinara. Mirović se zbog toga ni ne buni. Dok se grade beogradske fontane i gondole, vojvođanske opštine muku muče sa kanalizacijom i vodom za piće. Premijer Mirović za to nema rešenje”, istakao je Bogaroški.

On je dodao da Mirović nema ni odgovor na pitanje zašto Vojvodina zaostaje tri hiljade dinara u odnosu na republički prosek zarada zaposlenih.

Bogaroški poručuje i da bi pokrajinski premijer takođe mogao i da obezbedi da upis imovine Vojvodine, a naročito njene kanalske mreže bude konačno završen ove godine.

“Rok za završetak prijave upisa prava svojine AP Vojvodine bio je decembar 2012. godine i pomeran je nekoliko puta. Prvo je to bilo 2016, pa je pomereno na 2017, a onda na 2020. godinu. Posledica nepostupanja u ovim rokovima jeste da će se sva imovina koja bi mogla biti upisana kao javna svojina AP Vojvodine upisati kao javna svojina Republike Srbije. Drugim rečima, AP Vojvodina će izgubiti svu imovinu koju ne upiše”, ukazuje on.

“Videćemo da li će ovaj borac za Vojvodinu biti u stanju da to učini i pređe sa reči na dela. Za početak, barem je naučio da postoji reč Vojvodina”, naveo je Bogaroški, dodavši da je LSV 29 godina na istim pozicijama i da je odnos te stranke prema Vojvodini “odavno poznat i dokazan”.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga