Bogaroški: Ministarstvo da reaguje u slučaju Sombora

Ministarstvo ima mehanizme da utvrdi ko su odgovorni za uzurpaciju poljoprivrednog zemljišta

24. feb 2016

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu Branislav Bogaroški pozvao je danas ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević Bošković da utvrdi ko su odgovorna lica za uzurpaciju državne poljoprivredne zemlje u Somboru.

Oko 300 poljoprivrednika protestovalo je danas u Somboru, tražeći da lokalna samouprava održi licitaciju poljoprivrednog zemljišta. Okupljeni poljoprivrednici su istakli i da je 5,3 hiljade hektara zemlje u tom gradu uzurpirano, na šta je upozorio i gradski odbor Nove stranke.

Branislav Bogaroški je istakao da je ministarka prilikom prethodne posete Somboru rekla da se uzurpacija državne poljoprivredne zemlje neće tolerisati i da postoji obaveza lokalne samouprave da skine usev sa takvog zemljišta i kazni odgovorne.

„Ako je cilj Zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu bio uvođenje reda, onda to praksa iz Sombora demantuje“, kazao je Bogaroški.

On je dodao da je upitno i šta su republički inspektori, koje je ministarka najavila, utvrdili u ovom slučaju.

„Ministarstvo ima mehanizme da utvrdi ko su odgovorni za uzurpaciju poljoprivrednog zemljišta“, istakao je Bogaroški.

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu je poručio i da ta institucija nema ingerencije kada je reč o inspekcijskom nadzoru.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga