Bogaroški: LSV nije bila pozvana na sastanak

...i još uvek čekamo Pastorove odgovore

27. nov 2014

Komentarišući današnji sastanak predsednika Pokrajinske vlade Bojana Pajtića i predsednika Skupštine AP Vojvodine Ištvana Pastora, potpredsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Branislav Bogaroški istakao je da ta stranka na sastanak nije bila pozvana.

On je u izjavi za RTV dodao da LSV odgovore na pitanja koja je uputila Ištvanu Pastoru očekuje i danas.

„To su pitanja na kojima insistiramo, na NIS-u evo već sedam-osam godina unazad, a na pitanju Ustava, od momenta donošenja Ustava. Tako da su to neke  stvari sa kojima nema kompromisa, što se nas tiče“, rekao je Bogaroški.

Funkcioner LSV je istakao da ta stranka nije spremna, kada je reč o tim pitanjima, u ideološkom smislu, odstupi ni jedan milimetar.

„Ostale stranke treba da objasne svojim biračima zašto im je stav nekada ovakav, a nekada onakav. To nije naš problem“, poručio je Bogaroški.

Članica predsedništva LSV Maja Sedlarević upitala je javno Pastora pre nedelju dana da li će poslanik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) u Evropskom parlamentu, ukoliko dođe do sukoba interesa između Republike Srbije i Republike Mađarske, glasati u korist Republike Srbije ili Republike Mađarske, da li je SVM za promenu ustavnopravnog položaja Vojvodine i da li smatra da je Vojvodina opljačkana poklanjanjem NIS-a.

(RTV, Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: 2021
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga