Bodrožić: Ima hrabrih novinara, ali ovo prelazi u ludost

"Oni drže narod u nekoj vrsti poslušnosti, zatupljenosti itd, ali jednog dana taj čir mora negde da pukne, nemoguće je da toliko dugo ćutimo i trpimo"

11. juna 2018

Urednik Kikindskih Željko Bodrožić ocenio je danas da i dalje ima hrabrih novinara u Srbiji, s tim da su smanjene mogućnosti da se ta hrabrost iskaže.

„Ovo već prelazi u ludost, ovo što neki od nas rade po lokalima, da i dalje istrajavamo i održavamo naše medije se graniči sa ludošću“, rekao je Bodrožić za Televiziju N1. 

Bodrožić kaže da je sitaucija u kojoj se nalaze lokalni mediji „jako teška“.

„Kad vam zatvore pristup novcu tj. kad vas izbrišu sa konkursa, kad vam takoreći zabrane ulazak u javni sektor gde mi već godinama nemamo oglase iz javnog sektora…“, objašnjava on.

Prema njegovom mišljenju, bilo ko – svaki građanin, novinar ili intelektualac – ko u javnom prostoru iznese kritičko mišljenje o vlasti doživljava uvrede i neprijatnost.

„To je ono što u nekom trenutku pali, oni drže narod u nekoj vrsti poslušnosti, zatupljenosti itd, ali jednog dana taj čir mora negde da pukne, nemoguće je da toliko dugo ćutimo i trpimo“, smatra Bodrožić.

On podseća da su devedestih godina opozicioni mediji bili bliski opozicionim partijama.

„Takav je režim bio, postojali su režimski mediji. Danas imate mnogo režimskih medija i imate mnogo medija koji su više režimski nego opozicioni, a koji ne rade baš ono što rade ovi mediji koji su pod punom kontrolom, ali se trude da se ne zameraju vlastima. I imate nekoliko lokalnih medija, vas u Beogradu od televizija, zatim Danas, Vreme, NIN…“, rekao je Bodrožić.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga