BNV: Srpska granična policija zadržala i maltretirala narodnog poslanika Ervina Ibrahimovića

"Takvo postupanje više se ne može okarakterisati kao slučajan događaj"

18. okt 2021

Bošnjačko nacionalno vijeće (BNV) saopštilo je danas da je granična policija Srbije maltretirala i zadržavala na graničnom prelazu Špiljani predsednika Bošnjačke stranke i narodnog poslanika u Skupštini Crne Gore Ervina Ibrahimovića i oštro je osudilo taj postupak.

U saopštenju iz BNV navode da je na istom graničnom prelazu Ibrahimović pre dva meseca na isti način doživeo neprijatnost i ocenili su da se može zaključiti da je taj postupak planiran i da se takvo postupanje više ne može okarakterisati kao izdvojen ili slučajan događaj.

„Bošnjaci su autohton narod u Sandžaku i imaju jake rodbinske, prijateljske, poslovne i brojne druge veze u ovim pograničnim delovima što iziskuje potrebu za stalnim prelaskom preko tog graničnog prelaza. Bošnjačko nacionalno vijeće je očekivalo od državnih organa, kako Srbije tako i Crne Gore, da donesu mere olakšanog prelaska preko tog graničnog prelaza za građane Sandžaka, a umesto toga dobijaju maltretiranje gospodina Ibrahimovića“, stoji u saopštenju.

Dodaju da će se obratiti institucijama međunarodne zajednice da više pažnje obrate dešavanjima i društveno političkoj situaciji u Sandžaku, u cilju izgradnje društva u kome sloboda izjašnjavanja neće biti razlog maltretiranja.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Nesvrstani
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga