Traktori stigli u Beograd, obustava blokade

Od 24. aprila potpuna blokada Srbije

29. mar 2012

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Vojvodine koji su jutros stigli u Beograd privremeno su povukli traktore sa puteva u Srbiji, izjavio je član organizacionog odbora poljoprivrednika, Miroslav Ivković.

Oni su prethodno predali svoje zahteve ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću.

Ivković je istakao da će poljoprivrednici traktore sa puteva povući do 24. aprila, ali da će, ukoliko se do tada ne ispune njihovi zahtevi, potpuno blokirati zemlju.

Ivković je novinarima ispred Palate Srbije jutros rekao da je ovo prvi out od 2004. godine da su poljoprivrednici uspeli traktorima da dođu u Beograd.

Ispred Palate Srbije nalazi se više desetina traktora.

„Od 2004 godine poljoprivrednici pokušavaju da stignu u Beograd, kako bi javnosti i političarima skrenuli pažnju na svoje probleme“, naveo je Ivković.

Protest poljoprivrednika počeo je u četvrtak, nakon odluke Vlade Srbije da poljoprivrednu proizvodnju regresira po prinosima, a ne po veličini obradivih površina, kao do sada.

Poljoprivrednici iz velikog broja vojvođanskih opština krenuli su tada traktorima ka Beogradu, ali ih je policija zaustavila. Oni su odgovorili blokadom puteva po Vojvodini.

Na sastanku sa Dačićem u petak dogovoreno je da oko stotinu poljoprivrednika, ipak, dođe traktorima u Beograd, i uruči zahteve u vezi sa načinom subvencionisanja.

Prvi traktori stigli su u Beograd jutros nešto posle sedam časova, a poljoprivrednici će svoje zahteve predati i predsedniku i premijeru Srbije, Borisu Tadiću i Mirku Cvetkoviću.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga