Bled: Inicijativa za ubrzanje procesa digitalizacije

Dokument predviđa niz zajedničkih aktivnosti - od isticanja značaja razvoja digitalizacije, povećanja digitalne pismenosti i unaprijeđenja infrastrukure, do učešća poslovnih asocijacija u izradi propisa

05. sep 2016

Predstavnici Privrednih komora potpisali su danas na Bledu, u Sloveniji, inicijativu za ubrzanje procesa digitalizacije, čiji je cilj jačanje konkurentnosti privreda, unaprijeđenje regionalne suradnje i čvršće međusobno povezivanja kompanija Balkana.

Taj dokument predviđa niz zajedničkih aktivnosti – od isticanja značaja razvoja digitalizacije, povećanja digitalne pismenosti i unaprijeđenja infrastrukure, do učešća poslovnih asocijacija u izradi propisa.

„Primena suvremenih digitalnih tehnologija i digitalizacija usluga i procedura olakšat će komunikaciju privrede i države, i kompanija međusobno, na nacionalnom i regionalnom nivou.

Inicijativa je potpisana tokom Ministarskog sastanka o digitalnoj transformaciji Zapadnog Balkana, koji ima za cilj da se kroz dijalog i primjere dobre prakse ukaže na značaj i nove mogućnosti digitalne transformacije i njenu ulogu u procesima regionalnog povezivanja.

Na Bledu se od danas održava 11. Strateški forum Bled na kojem je sedam stotina učesnika iz 50 država.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga