Blečić: U Inđiji vanredna situacija – dve kovid ambulante, gužva u domu zdravlja

Predsednik opštine Vladimir Gak samo dan pre proglašenja vanredne situacije rekao da je (tada) 61 osoba obolela u opštini, da nije alarmantna situacija, i da nema potrebe da se sastaje štab i da se donesu oštrije mere

19. nov 2020

Inđija je među opštinama koje su donele odluku o proglašenju vanredne situacije zbog epidemije koronavirusa. Novinar iz tog grada Miodrag Blečić kaže da je proglašena vanredna situacija 14. novembra.

Gostujući u emisiji N1 Studio Live, Blečič je rekao da je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak samo dan pre proglašenja vanredne situacije rekao da je (tada) 61 osoba obolela u opštini, da nije alarmantna situacija, i da nema potrebe da se sastaje štab i da se donesu oštrije mere. Ipak, prenosi, štab se sastao narednog dana i doneo odluku o vanrednoj situaciji.

„U kafićima i objektima sličnog tipa za istim stolom mogu da sede dve osobe, obavezno je nošenje maski u svim zatvorenim prostorima, a naložena je dezinfekcija zgrada i liftova“, kaže Blečić.

Blečić navodi da je trenutno 98 zaraženih i da sada već postoje dve kovid ambulante. Dodaje da je poslednja dva dana gužva u samom DZ.

Podsetio je da je tokom novembra održana višednevna manifestacija oslobođenja Inđije u Drugom svetskom ratu, na koju su i lokalne vlasti pozivale građane, a navodi da se tada moglo videti da ni predstavnici lokalne vlasti a ni direktori javnih preduzeća ne poštuju (tokom manifestacije) mere.

(N1)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Pomor
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga