Bivši vlasnik ATP Vojvodine podnosi krivičnu prijavu protiv notara

Dević je rekao da će podneti pritužbu i Javnobeležničkoj komori Srbije zbog načina kako se prodaje njegova nekadašnja imovina

21. jul 2021

Bivši vlasnik Auto-saobraćajnog preduzeća (ATP) „Vojvodina“ Ilija Dević rekao je danas da će podneti krivičnu prijavu protiv notarke Mirjane Simović Aleksić koja je overila prodaju dela te firme u stečaju, autobuske stanice u Novom Sadu.

„Podneću krivičnu prijavu protiv notarke Mirjane Simović Aleksić jer je zloupotrebila svoja ovlašćenja i nezakonitu prodaju sprovela kroz katastar“, rekao je Dević za Betu.

On je rekao da je Simović Aleksić prihvatila rešenje stečajnog sudije Vladislava Kurteka koji je „utvrdio“ da je prodaja obavljena iako na to nije imao pravo po Zakonu o stečajnom postupku po kome se vodi spor oko ATP „Vojvodina“.

Dević je preduzeće ATP „Vojvodina“ kupio na aukciji 2004. godine, a posle je sa tadašnjom gradonačelnicom Novog Sada Majom Gojković potpisao ugovor prema kome se obavezao da prema gradskim planskim dokumentima na placu preduzeća izgradi novu autobusku stanicu i servisni centar i da po dobijanju upotrebne dozvole Grad izmesti autobuski saobraćaj na tu lokaciju.

Grad Novi Sad, medjutim, nije ispunio svoj deo obaveza, preduzeće je otišlo u stečaj, zbog čega Dević vodi više sudskih postupaka, a odštetni zahtev je više od 100 miliona evra zbog investicije od 30 miliona evra i izgubljene dobiti.

Pre nekoliko meseci stečajni upravnik Nikola Pavlović podelio je imovinu preduzeća u tri celine i ona je prodata.

Dević je rekao da će, kao jedan od poverilaca, podneti pritužbu i Javnobeležničkoj komori Srbije zbog načina kako se prodaje njegova nekadašnja imovina.

„Tri najznačajnije celine ATP Vojvodine prodate su iz bankrota ove godine, po ceni koja je jedva dostigla šest miliona evra, iako je procenjena vrednost samo novoizgradjenih objekata stanice i servisa bila 100 miliona evra“, rekao je Dević.

Dodao je da je stečajni upravnik Pavlović proceduru prodaje sproveo po Zakonu o stečaju iako se stečaj vodi po ranijem Zakonu o stečajnom postupku koji je bio na snazi u vreme otvaranja stečaja i po njemu mora i da se završi.

Dević je rekao da je Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika podneo zahtev za vanrednu kontrolu rada i obračuna visokih naknada stečajnog upravnika Pavlovića.

(Beta, Foto: Pixabay)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: SrBski svet
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga