Bivši Trampov advokat priznao da je lagao Kongres

On je priznao da je dao lažni iskaz Kongresu koji istražuje da li je Trampova kampanja bila u dosluhu sa zvaničnom Moskvom u cilju uticanja na ishod izbora

30. nov 2018

Majkl Koen, bivši dugogodišnji lični advokat američkog predsednika Donalda Trampa priznao je krivicu za lažno svedočenje u vezi federalne istrage o ulozi Rusije tokom predsedničkih izbora u SAD 2016.

On je priznao u četvrtak u sudu na Menhetnu da je dao lažni iskaz Kongresu koji istražuje da li je Trampova kampanja bila u dosluhu sa zvaničnom Moskvom u cilju uticanja na ishod izbora.

Koen je prezicirao da je priložio lažni pismeni iskaz o stambenim projektima Trampove firme u Moskvi.

Koen je u avgustu priznao krivicu za finansijske prekršaje tokom kampanje, izbegavanje poreza kao i bankarske prevare za šta ga je optužilo tužilaštvo u Njujorku.

Priznanje krivice nagoveštava da Koen očekuje ublažavanje kazne u zamenu za nastavak saradnje sa istragom koju vodi specijalni savetnik Robert Muler, prenosi Rojters.

“Ja sam dao ove netačne iskaze kako bih se uskladio sa političkim porukama osobe broj 1. kao i zbog lojalnosti prema njemu”, kazao je Koen. On je prethodno identifikovao osobu broj 1. kao Trampa.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga