Bivši predsednik Vlade Vojvodine pretučen na farmi

Tužilaštvo podnelo krivičnu prijavu protiv Đukića, bivši premijer ogorčen

10. jan 2015

Bivšeg predsednika Izvršnog veća Vojvodine i opštine Žabalj Đorđa Đukića danas su istukla dvojica muškaraca, koji su od njega iznajmili farmu u blizini Žablja.

Đukić je za Autonomiju rekao da te osobe, koje su iz Beograda, već četiri meseca ne plaćaju ni zakup ni struju za farmu koju su iznajmili od njega, na šta im je jutros skrenuo pažnju kada je obišao farmu.

“Kada sam im to jutros rekao, jedan je počeo da me davi, drugi mi je oteo mobilni telefon i udarili su me nekoliko puta. Uspeo sam da se izvučem jer sam im rekao da će moj sin zvati policiju ukoliko se za 15 minuta ne pojavim”, ispričao je Đukić.

Dodao je da je slučaj prijavio policiji, koja je izašla na lice mesta, napravila uviđaj i uzela izjave od napadača.

„Zatražio sam od policije da mi obezbedi da uđem na sopstvenu farmu i da zaštitim svoju imovinu, ali oni su rekli da to ne mogu da urade i da će o slučaju obavestiti tužilaštvo“, kazao je Đukić.

Dodao je da su ti muškarci trebalo da mu plaćaju zakup ne u novcu, već u pilićima ali nisu poštovali dogovor.

„Umesto toga, napravili su poplavu na farmi. Tri objekta su potpuno ispraznili, a četvrti do pola. Piliće su prodavali na crno i očigledno su imali nameru da nestanu i da mi ne plate ništa”, rekao je Đukić.

Ispričao je i da se danas ponovo pokušao vratiti na farmu, ali su ga ti muškarci izbacili i rekli mu da je to sada njihov objekat.

On je naveo da su mu pretili smrću, kao i celoj njegovoj familiji. “Ne smem da odem, jer dobiješ batine kada odeš na sopstvenu farmu“, rekao je Đukić.

Tužilaštvo podnelo krivičnu prijavu protiv Đukića, bivši premijer ogorčen

Bivši predsednik Izvršnog veća Vojvodine Đorđe Đukić izrazio je večeras ogorčenje zbog najave Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu da će protiv njega podneti krivičnu prijavu a ne protiv dvojice muškaraca koji su ga, kako je danas ispričao, pretukli na njegovoj farmi.

S druge strane, dvojica muškaraca ispričali su policiji da im je Đukić pokazao da ispod jakne ima pištolj.

Đukić je za agenciju Beta rekao da je tačno da je poneo “dečji plastični pištolj” jer te osobe već mesec dana prete smrću njemu i njegovoj porodici.

“Ako čovek od 70 godina na svojoj farmi ugrožava bezbednost dvojici muškaraca od 30 godina, onda nemam nikakav komentar. Dakle, za policiju nije problem to što sam dobio batine na sopstvenoj farmi, već to što sam imao dečji pištolj”, kazao je Đukić.

Naveo je da su ti muškarci danas popodne pretili njegovoj kćerki i sinu da će ih “ubiti i zakopati na farmi”.

Dodao je da nikada u životu nije nosio pištolj, ni kao predsednik opštine Žabalj, niti kao predsednik vojvođanske vlade.

“Nikada nisam imao ni obezbeđenje, sem kada su me naterali na to, nakon ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića”, ispričao je Đukić.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Druga runda
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga