Bivši član SNS-a tvrdi da je bio priveden zbog navodnih pretnji Vučiću

"Samo sam konstatovao da neće sa vlasti bez metka, što je, naravno, metafora. Nisam pozivao na ubistvo"

31. maj 2013

Bivši funkcioner Srpske napredne stranke (SNS) Đorđe Višekruna optužio je danas pojedince iz svoje bivše stranke da stoje iza njegovog sinoćnog privođenja i „lažnih optužbi“ da je pretio smrću predsedniku te partije i prvom potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću.

Višekruna je novinarima ispričao da ga je sinoć policija privela i kazala mu da je osumnjičen da je preko društvene mreže Fejsbuk pretio smrću Aleksandru Vučiću.

Dodao je da mu je policija kazala da je na Fejsbuku napisao da „On (Vučić) neće sići sa vlasti bez metka“. Višekruna je demantovao da je to napisao.

Na njegovom profilu na Fejsbuku, između ostalog, piše: „To neće sa vlasti bez metka…“.

„Dakle, nisam napisao ‘on’, već ‘to’. Samo sam konstatovao da neće sa vlasti bez metka, što je, naravno, metafora. Ja nisam pozivao na ubistvo“, naveo je Višekruna.

Ispričao je da ga je policija prvo tražila na kućnoj adresi u Bačkoj Palanci, što mu je javio otac, a potom su upali u kuću u Sremskoj Kamenici pored Novog Sada, u stanu koji je iznajmio, da bi sa bolesnom majkom bio u blizini Instituta u Sremskoj Kamenici, u kojem se majka leči od posledica moždanog udara.

„Kazali su mi da su me locirali preko mobilnog telefona, iako me nisu zvali. Bilo je kao u holivudskim filmovima: upali su sa pištoljima, bili su drski i bezobrazni i nisu marili za moju bolesnu majku“, naveo je Višekruna.

Dodao je da mu je policija rekla da postupa po nalogu tužilaštva i da su ga potom odveli u policijsku stanicu, gde su ga ispitivali oko tri sata.

„Hapsila me je i Miloševićeva policija pre 5. oktobra u Bačkoj Palanci, ali nisam mogao ni da zamislim da će me zbog političkih stavova hapsiti i 2013. godine“, rekao je Višekruna.

Dodao je da mu je policija oduzela i laptop, zbog čega ne može da obavlja redovne poslove, kao zaposleni u Javnom vodoprivrednom preduzeću „Vode Vojvodine“.

Višekruna je naveo da se sa Vučićem ranije družio i sastajao u kabinetu, dok je pisao „protiv kriminala bivšeg režima“.

„Ali danas je on vlast i očigledno ne toleriše da pišem o kriminalu aktuelne vlasti. Ovo najbolje odslikava u kakvoj hajdučiji od države živimo“, kazao je Višekruna.

Mediji su u julu prosasle godine preneli da je Višekruna, u svojstvu funkcionera SNS, zapretio Socijalističkoj partiji Srbije (SPS) da će snositi posledice ukoliko ne izađe iz gradske vlasti sa Demokratskom strankom u Novom Sadu.

„Ili ćete srušiti novosadsku vlast i napraviti drugačiju većinu zajedno sa SNS, ili ćete u samoj Vladi Srbije imati silne probleme“, naveo je Višekruna tada na Fejsbuku.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga