Bivša urednica RTV podržala kolege

"Potezi novog v.d. rukovodstva samo dokaz da sam bila u pravu kada sam odlučila da podnesem ostavku"

18. maja 2016

Bivša glavna urednica prvog programa Radio-televizije Vojvodine (RTV) Marjana Jović podržala je danas kolege sa pokrajinskog javnog servisa, koji se bune protiv smena na RTV i političkih pritisaka na tu medijsku kuću.

„Dajem apsolutnu podršku kolegama sa kojima sam do sada veoma uspešno sarađivala u pripremi i proizvodnji izuzetno kvalitetnog i gledanog programa“, navela je Jović u pisanoj izjavi za javnost.

Upravni odbor RTV saopštio je sinoć da je na sednici konstatovao ostavku koju je podnela Marijana Jović na svoju uredničku funkciju.

Ona je u svojoj današnjoj izjavi navela da je ostavku podnela jer u novonastalim uslovima ne bi bila u mogućnosti da obezbedi dosadašnje programske standarde.

Prema njenim rečima, tokom godinu dana, kada je uređivala prvi prigram RTV, stručna kritika je taj program ocenila najvišom ocenom, a odjeci javnosti su u najvećoj meri bili pozitivni.

„O objektivnosti i profesionalnosti programa koji sam uređivala govori i izveštaj posmatračke misije OEBS-a u Srbiji, po kojem je on bio najuravnoteženiji, da ne institiram na najbolji, u odnosu na sve druge televizije u Srbiji“, kazala je Jović.

Bivša glavna urednica prvog programa RTV je ocenila da su potezi novog v.d. rukovodstva samo dokaz da je bila u pravu kada je odlučila da podnese ostavku.

Zaposleni na RTV upozorili su danas u novom pismu da je opstanak javnog servisa Vojvodine doveden u pitanje. U pismu koje je potpisalo 77 novinara i urednika RTV oštro se protestuje zbog smene urednika i voditelja Informativnog programa

UO RTV je nedavno smenio programskog direktora RTV Slobodana Arežinu, koji je izjavio da je smena politički pritisak.

Nekoliko dana nakon toga ostavku na svoju funkciju dao je generalni direktor RTV Srđan Mihajlović, koji je u pisanoj izjavi naveo da je procenio da je “u interesu RTV-a” da se povuče sa tog mesta.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga