Bivša ambasadorka SAD pri UN Samanta Pauer dolazi na čelo USAID-a

Bajden je objavio da će poziciju direktora USAID-a premestiti u Savet za nacionalnu bezbednost, u okviru Bele kuće, čime je nagovestio da će mu pomoć drugim državama biti među prioritetima

13. jan 2021

Bivša ambasadorka SAD pri UN Samanta Pauer postaće direktorka američke agencije za humanitarnu i razvojnu pomoć inostranstvu, objavio je danas izabrani predsednik Džozef Bajden.

Pauer, koju je Bajden nazvao „svetski poznatim glasom savesti i moralne čistote“, biće na čelu Agencije SAD za međunarodni razvoj (USAID), ako Senat potvrdi njeno imenovanje.

On je objavio i da će poziciju direktora USAID premestiti u Savet za nacionalnu bezbednost, u okviru Bele kuće, čime je nagovestio da će mu pomoć drugim državama biti među prioritetima.

Pauer je bila ambasadorka pri UN od 2013. do 2017. godine, u vreme predsednika Baraka Obame, kada je Bajden bio potpredsednik SAD.

Za knjigu „Problem iz pakla: Amerika i era genocida“, dobila je Pulicerovu nagradu 2003. godine.

Bajden je rekao da će USAID, čiji je godišnji budžet oko 20 milijardi dolara, koordinisati američke aktivnosti u borbi protiv koronavirusa u svetu i pomaganju najranjivijim državama.

(Beta-AP)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Državne jasle
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga