BIRODI: Potpuna dominacija Vučića na televizijama, sem na N1

Vučiću na Pinku više od 6,500 sekundi prostora, a prvi iza njega je Vladimir Rajčić sa 196 sekundi

14. mar 2017

Predsednički kandidat vladajuće koalicije, predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić u potpunosti dominira u centralnim informativnim emisijama većine vodećih televizija, pokazao je monitoring Biroa za društveno istraživanja (BIRODI) o prvih sedam dana kampanje za predsedničke izbore.

Apsolutna dominacija Aleksandra Vučića je zabeležena na televiziji Pink, koja je u periodu od sedam dana njemu posvetila ukupno 5.518 sekundi kao predsedničkom kandidatu i 1.019 sekundi kao predsedniku vlade, od kojih je u 99 odsto priloga pozitivno predstavljen.

Prvi sledeći kandidat Vladimir Rajčić, koji je u međuvremenu odustao od kandidature, imao je tek 196 sekundi prostora, pokazao je monitoring.

BIRODI - monitoring medijaDodaje se da je sličan trend zabeležen i u izveštavanju televizija Prva, B92, RTS1 i Hepi (Happy), dok izveštavanje televizije N1 karakteriše ujednačeno predstavljanje predsedničkih kandidata.

U Dnevniku u 19 sati na TV N1, Aleksandar Vučić ima 131 sekundu kao kandidat i 261 kao predsednik vlade, Saša Janković 273, Vuk Jeremić 235 i Vojislav Šešelj 222 sekunde, navodi se u rezultatima monitoringa.

“Za razliku od ranijih monitoringa, funkcionerska kampanja je sada svedena na premijera Aleksandra Vučića, tako da se stiče utisak da Srbija nema vladu”, piše u zaključcima monitoringa.

BIRODI je naveo da će nastaviti sa monitoringom medija tokom predizborne kampanje.

Dodaje se da se monitoring izveštavanja medija sprovodi po metodologiji koja je proizvod pravila koja su definisana od strane Venecijanske komisije, Saveta Evrope, OEBS-a i Direktorata za ljudska prava EU.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Aktivisti
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga