BiH će povući ambasadora iz Srbije zbog Draže Mihailovića

Pitanje rehabilitacije četničkog vođe tiče se i ostalih zemalja regiona, prvenstveno BiH i Hrvatske, jer je Mihailović najviše zločina počinio upravo na području ove dve države

30. mar 2012

Bosna i Hercegovina mogla bi da povuče ambasadora iz Srbije ako bude rehabilitovan četnički vođa iz Drugog svetskog rata Draža Mihailović, pišu sarajevski mediji.

Mediji navode da je kabinet hrvatskog člana Predsedništva BiH Željka Komšića „spreman da preuzme inicijativu da se preduzmu mere kojima bi se dalo do znanja Srbiji da ovakvo lažiranje istorije neće proći bez reakcija“.

„Radi se o ozbiljnoj stvari i što se našeg kabineta tiče, sigurno neće proći tek tako“, kazao je izvor blizak Komšićevom kabinetu.

Predsedništvo BiH nije zvanično potvrdilo navode ovog lista, ali je saopšteno da će diplomatske mere biti preduzete samo ako Mihailovićeva rehabilitacija bude sprovedena.

„Dosta se spekuliše o tome je li ovo unutrašnje pitanje Srbije, koje treba ostaviti njima da reše sami, ali mi mislimo da se itekako tiče i ostalih zemalja regiona, prvenstveno BiH i Hrvatske, jer Mihailović je najviše zločina i počinio upravo na području ove dve države“, rečeno je u Predsedništvu BiH.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga