Biciklana fest od petka u Novom Sadu

Biciklizam kao saobraćajna budućnost glavnog grada Vojvodine.

28. avg 2014

Biciklana fest, zabavno-edukativni festival biciklista iz Novog Sada i regiona, u organizaciji Novosadske biciklističke inicijative, biće održan predstojećeg vikenda u tom gradu, saopštili su organizatori.

Edukativni deo festivala činiće predavanja i panel diskusije više organizacija iz susednih zemalja, koja će govoriti o važnosti razvoja bicklističke zajednice, kao i radionice na kojima će učesnici imati priliku da nauče više o saobraćaju, popravci i izradi bicikala, navodi se u saopštenju.

Drugi deo festivala činiće izložba biciklističkih fotografija, filmovi, umetničke i dečije radionice, izlaganje biciklističke mode, koncerti i takmičenja, kao što su trka za decu oko Limanskog parka i polo na biciklima, piše u saopštenju.

U subotu će biti organizovana izložba radova mladih koi su se okušali u kreiranju novih modela torbi, bisaga, majica i nakita sa biciklističkim motivima.

Istoga dana biće održana i radionica ukrašavanja rama od bicikla dekupaž tehnikom.

A u petak, u okviru prvog dana festivala, biće održana 29. Kritična masa, tradicionalna mesečna vožnja kroz grad.

Biciklana fest i Novosadska biciklistička inicijativa pozvali su sugrađane da se uključe u festival i da tako utiču na razvoj biciklizma kao saobraćajne budućnosti glavnog grada Vojvodine.

Biciklana fest biće održan u klubu „Kvoter“ (Quarter), a sve dodatne informacije mogu se pogledati na stranici http://biciklana2014.nsbi.org.rs/, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk (Facebook) i Tviter (Twitter).

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Novi žeton, nova šansa
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga