Biber 03 – konkurs za kratku priču

Pravo učešća na konkursu imaju autorke i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku

23. jan 2019

Otvoren je treći regionalni konkurs za kratku priču na temu pomirenja “Biber”, saopštio je danas Biber tim.

“Prva dva konkursa ‘Biber’ bila su na temu pomirenja, a ovaj put je tema proširena. Pored priča koje tematizuju pomirenje u kontekstu zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, dolaze u obzir i priče koje mogu da doprinesu boljem razumevanju među ljudima, smanjenju mržnje i razgradnji predrasuda, antiratne priče, priče koje se bave suočavanjem s prošlošću, razgradnjom slika o neprijateljima, saosećanjem sa drugima, priče koje pomeraju granice i otvaraju nam puteve da gradimo izvesniju, bezbedniju i slobodniju budućnost za sve”, navodi se u saopštenju za javnost.

Pravo učešća na konkursu imaju autorke i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku, a najmanje 20 izabranih radova biće objavljeno u višejezičnom zborniku, piše u saopštenju.

Dodaje se da žiri čine Lejla Kalamujić, Rumena Bužarovska i Škeljzen Maljići (Shkelzen Maliqi), a konkurs je otvoren do 10. juna 2019.

Žiri će izabrati i tri priče koje će osvojiti nagrade, a odluka će biti objavljena do kraja oktobra 2019. godine.

Konkurs organizuje Biber tim u saradnji sa Centrom za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Hleba i igara
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga