Betoven iz Jagodine otcepio zastavu

Kako je stranka faktora "evropske budućnosti Srbije" iz Jagodine, svestranog ljubitelja svih muzičkih pravaca i epoha, "otcepila" deo vojvođanske zastave

02. avg 2010

Sećate li se Dragana Markovića Palme, šefa Jagodine, bivšeg Svetozareva, koji od domaćih voli da sluša Cecu, a prava je šteta što je bio mali kada su Betoven i Šopen bili popularni, inače bi i njih „doveo na noge da mu pevaju“? E, pa taj isti čovek, nezaobilazni faktor „evropske budućnosti Srbije“, ima svoju političku stranku na čijim se prostorijama u Novom Sadu vijori pogrešna zastava Vojvodine. Namerno ili slučajno, možemo samo da nagađamo
Novi Sad leži na levoj obali Dunava. Glavni je administrativni centar Autonomne Pokrajine Vojvodine. AP Vojvodina ima i svoj grb i svoju zastavu. Zastava je izložena, uglavnom uz zastavu Republike Srbije, na svim javnim institucijama.
Tako je i stranka Dragana Markovića Palme, Jedinstvena Srbija, na prostorijama svog gradskog odbora u Novom Sadu istakla tri zastave. Jedna je Srbije, druga stranke, a treća podseća na zastavu AP Vojvodine koja se zvanično sastoji od tri boje: crvene, plave, bele. Plava boja zauzima najveći deo i na njoj se nalaze tri zvezdice – Srem, Banat i Bačka … tri srca junačka. Iznad plave je crvena, a ispod bela.
Sporni barjak koji se vijori u centru Novog Sada, u pešačkoj zoni Dunavske ulice, faličan je po pitanju bele boje – nje jednostavno nema. Da li je na ovaj način čovek koji je Jagodini obezbedio žirafu želeo da poruči svoj stav prema AP Vojvodini (čitaj između redova – prim. aut.) ili niko od nadležnih nije primetio nedostatak, ostaje za nagađanje.

Maja Rogić

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga