Besplatnu pomoć psihološkog savetovališta zatražilo 100 Zrenjaninaca

Građani se najviše javljali zbog podrške vezane za porodične odnose, podrške i osnaživanja u procesu razvoda i poveravanja dece i podrške žrtvama nasilja

04. feb 2021

Besplatnu stručnu pomoć Psihološkog savetovališta zrenjaninskog Centra za pružanje usluga socijalne zaštite „Most“ u toku prošle godine zatražilo je više od 100 Zrenjaninaca, kazala je agenciji Beta direktorka centra Nevena Montresor.

Ona je rekla da su se građani najviše javljali zbog podrške vezane za porodične odnose, podrške i osnaživanja u procesu razvoda i poveravanja dece, kao i podrške žrtvama porodičnog, partnerskog i vršnjačkog nasilja.

Početak partnerskih odnosa i stupanje u seksualne odnose, navela je, takođe su razlozi zbog kojih se mladi javljaju savetovalištu, koje je osnovao Grad Zrenjanin 2019. godine.

„Prepoznali smo i da je mladima prihvatljivija onlajn komunikacija pa smo se potrudili da se tome prilagodimo te nam se sada mogu obraćati preko skajpa, društvenih mreža putem kojih mogu dobiti jasne smernice kome mogu da se obrate ukoliko se razgovorom posumnja na trudnoću“, kazala je Montresor.

Prema njenim rečima, u centru „Most“ postoji i mogućnost psihološke podrške za parove koji su uključeni u proceduru vantelesne oplodnje.

Radno vreme Psihološkog savetovališta Centra „Most“ je od 8.00 do 18.00 časova, svakog radnog dana, a građani mogu zakazati svoj termin telefonom 064-64-88-101, ili na internet adresi: savetovaliste@centarmostzr.rs , kao i putem skajpa – Savetovaliste MOST.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Tradicionalno i moderno
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga