Besplatnoća za Dan Novog Sada

Deliće se jabuke i izolir-trake 1. februara. Biće besplatnog parkinga, klizanja i plivanja. Posebne pogodnosti za one koji su rođeni na Dan grada. Narod voli besplatno

30. jan 2013

U petak, 1. februara, mnoga javna preduzeća u Novom Sadu radiće pojačano, dok će pojedine usluge za građane tog dana biti besplatne, najavljeno je danas iz kabineta gradonačelnika.

Predsednica Organizacionog odbora za proslavu Dana grada Nada Kobac najavila je u saopštenju da će autobusi gradskog prevoza voziti tokom celog dana kao u špicu, a za građane Novog Sada rođene 1. februara prevoz će biti besplatan.

“Neće se naplaćivati parking i korišćenje klizališta i bazena na SPENS-u. JKP ‘Vodovod i kanalizacija’ će besplatno čistiti septičke jame, JKP ’Put’ će pojačano krpiti udarne rupe na saobraćajnicama širom grada, a JKP ‘Tržnica’ će građanima deliti jabuke”, rekla je Kobac.

Dodala je da će prvih pet stotina korisnika usluga JKP “Novosadska toplana”, koji 1. februara dođu u prostorije Odseka za odnose s potrošačima i ponesu poslednji plaćeni račun objedinjene naplate JKP „Informatika“, dobiti na poklon izolacionu traku.

Istog dana za učenike nižih razreda Osnovne škole ‘Kosta Trifković’ organizovaće se i poseta rekonstruisanoj Toplani ‘Sever’.

“Ideja je bila da se svi zajedno uključimo u obeležavanje ovog važnog datuma, a sva javna i javno komunalna preduzeća obavestiće javnost o načinu na koji će doprineti proslavi rođendana Novog Sada”, navela je Nada Kobac.

Povodom obeležavanja Dana Grada u petak će biti upriličena Svečana akdemija u Srpskom narodnom pozorištu u okviru koje će gradonačelnik Miloš Vučević uručiti Februarsku nagradu profesoru Đorđu Petroviću.

Na proslavu 1. februara potvrđen je dolazak delegacija gradova pobratima, a najavljen je dolazak predsednika opštine Štrbce kao i brojnih gradonačelnika i predstavnika gradova i opština Srbije.

Novi Sad obeležava Dan grada u znak sećanja na 1. februar 1748. godine kada je, ukazom austrougarske carice Marije Terezije, dobio status slobodnog kraljevskog grada.

(Autonomija)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga