Besplatan internet u 22 opštine u Vojvodini

U projektu je i 50 sela iz Vojvodine

10. dec 2013

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić uručio je danas u Novom Sadu ugovore u vrednosti od oko 29 miliona dinara za 22 opštine u Vojvodini o uspostavljanju 77 “hotspot” lokacija za slobodan pristup internetu.

Projekti lokalnih samouprava za slobodan pristup internetu odobreni na konkursima Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova u oblasti elektronskih komunikacija i informacionog društva.

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin istakao je na potpisivanju ugovora da su ovim ulaganjima ispunjena tri strateška cilja – poboljšanje položaja mladih u selima, uvođenje novih tehnologija i unapređenje položaja sela u okviru programa „Povratak na selo“.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić kazao je da je za projekat bitno to što se u okviru njega i modernizacije nalazi 50 vojvođanskih sela.

“Projekat će im omogućiti da idu u korak sa novim tehnologijama, da lakše dolaze do novih znanja i informacija u oblasti nauke, novih tehnologija i privrede, a što je važno za njihovu egzistenciju”, kazao je Pajtić.

Pajtić je pozvao lokalne samouprave da i dalje učestvuju u ovim programima jer će, prema njegovim rečima, Vlada Vojvodine i u narednoj godini nastaviti sa modernizacijom informacionih tehnologija.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga