Bešlin (LSV): Izjava Jeremića povodom godišnjice Oluje huškačka i ultranacionalistička

"Posebno je moralno neprihvatljivo Jeremićevo takmičenje sa vladajućom partijom u nacionalizmu i uzavreloj retorici"

05. avg 2019

Član Predsedništva Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Milivoj Bešlin ocenio je danas da je izjava predsednika Narodne stranke Vuka Jeremića povodom 24. godišnjice hrvatske vojno-policijske akcije Oluja „huškačka i ultranacionalistička.“

Bešlin je naveo da je retorika Jeremića „pogubna i bez trunke pijeteta“, te da „koristi i zloupotrebljava Jasenovac i njegove žrtve“ u svrhu „unutarstranačke borbe u Srbiji“.

„Kao dosledna antifašistička stranka, LSV neće dozvoliti Jeremiću ili bilo kome drugome da banalizuje i zloupotrebljava nevine žrtve fašističkog terora“, rekao je Bešlin, navodi se u saopštenju LSV-a.

Ocenio je da Jeremić veruje da će „govorom mržnje“ prema susednima narodima, Crnogorcima, Hrvatima, Albancima „uspeti da ugrabi neki politički poen“.

„Posebno je moralno neprihvatljivo Jeremićevo takmičenje sa vladajućom partijom u nacionalizmu i uzavreloj retorici. Takvim svojim istupima, koji su duboko antievropski, koji šire mržnju i neprijateljstvo prema susedima, a Srbiju dodatno izoluju i udaljavaju od Evrope, Jeremić pokazuje svu ispraznost samoproklamovane ‘prave opozicije’ „, kazao je Bešlin.

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je u nedelju povodom godišnjice hrvatske akcije „Oluja“ da je Srbiji potrebna daleko promišljenija i odgovornija državna politika kako se u budućnosti našem narodu ne bi dogodio „neki novi Jasenovac – na Cetinju ili u okolini Prištine“.

Jeremić je naveo i da Hrvatsku ulazak u EU „nije naročito emancipovao“ kada je reč o pravima Srba i da se to neće „samo od sebe promeniti“, kao i da su danas Srbi u Crnoj Gori u „najtežem položaju“ i da je to „ubedljivo najugroženija“ etnička grupa na čitavoj teritoriji Evrope, uz mogući „izuzetak položaja Srba na Kosovu i Metohiji“.

(Beta)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Setva
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga