Beskućnice i dalje na ulici!?

Građani organizovali protest zbog nemara gradskih vlasti prema beskućnicama

27. jan 2014

Tridesetak Novosađana protestovalo je večeras ispred zgrade u koju su trebale biti smeštene beskućnice, pa im stanari nisu dozvolili da se usele, uprkos pozitivnoj odluci gradskih vlasti.

Stanari zgrade u Njegoševoj ulici u centru grada u petak nisu dozvolili da se prihvatilište otvori, jer ih navodno niko nije obavestio o useljenju sedam beskućnica.

Novosađani koji su protestovali večeras kazali su novinarima da od nadležnih zahtevaju da pod hitno pronađu rešenje i upitali kako je moguće da se niko ne brine da li će i kako će beskućnice preživeti po veoma hladnom vremenu.

Direktor Centra za socijalni rad Nenad Drašković ranije je izjavio da je doneta odluka da beskućnice budu smeštene u prihvatilište u Futogu pored Novog Sada i dodao da će, ukoliko bude potrebno, unositi krevete i u zgradu Centra za socijalni rad.

Upravnica Prihvatilišta za beskućnike u Futogu Anđelka Barać kazala je novinarima da je u toj ustanovi trenutno smešteno 38 ljudi, a kapacitet je 35, tako da ljudi spavaju i po kupatilima.

(Autonomija) 

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Razbibriga
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga