Berluskoni neće da obavlja društveno koristan rad

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da će, u slučaju da Vrhovni sud potvrdi presudu o njegovoj krivici za finansijske malverzacije, radije ići u zatvor nego u centre gde osuđenici obavljaju društveno koristan rad

29. jul 2013

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni izjavio je da će, u slučaju da Vrhovni sud potvrdi presudu o njegovoj krivici za finansijske malverzacije, radije ići u zatvor nego u centre gde osuđenici obavljaju društveno koristan rad.

„Neću prihvatiti da obavljam društveno koristan rad, kao kriminalci koje treba reedukovati“, rekao je Berluskoni italijanskom dnevnom listu Libero.

Vrhovni sud treba u utorak da razmotri žalbu Silvija Berluskonija na presudu kojom je on zbog finansijskih malverzacija u okviru afere Mediaset, osuđen na četiri godine zatvora. Tada mu je zabranjeno i da pet godina bude na nekoj javnoj funkciji.

Zbog afere Mediaset Berluskoni je osuđen u oktobru 2012. godine Sud u Milanu mu je krajem maja izrekao zatvorsku kaznu od sedam godina, zbog optužbi za plaćanje seksualnih usluga maloletnici. Osim toga tada mu je doživotno zabranjeno da bude na bilo kakvoj javnoj funkciji. Ta odluka nije pravosnažna, a Berluskoni se žalio, navodi Beta.

(Slobodna Evropa)

Podelite ovu stranicu!

Karikatura nedelje
STUPS: Lovac
Pretraga arhive
Pretraga po datumu
Pretraga po kategorijama
Google Pretraga